Kompanija Milco ističe se već godinama svojom autentičnošću. Ističu da su zahvaljujući vrijednom i poštenom radu svojih zaposlenih tu gdje jesu. A posebnu pažnju, posvećuju ženama koje rade u kompaniji, jer one čine trećinu zaposlenih u cijeloj kompaniji. 

Kako je kompanija Milco obradovala zaposlene žene povodom Dana žena i kakvi su im utisci nakon ovog praznika, pročitajte u nastavku!

Milco

Tradicija povodom Dana žena

Borba za ekonomska, politička i socijalna prava žena započeta je davne 1909. godne. Iz te revolucionarne borbe, proizašlo je mnogo toga što je godinama poslije postepeno mijenjalo položaj žena u društvu. 

Tradicija povodom 8. marta, kakvu poznajemo danas, došla je mnogo kasnije. Danas, se ovaj datum obilježava kao praznik koji slavi žene. Shodno tome, ne može se zamisliti bez svojevrsnih poklona ili cvijeća. Mnoge kompanije, praktikuju da žene tog dana, imaju pojedine olakšice u vidu skraćenog vremena ili da dobiju neki znak pažnje.

Kompanija Milco, još od samog osnivanja, poštuje ovu tradiciju. Mišljenje Bojana Cvijetića, a i cijele kompanije, jeste da su žene njihova snaga. Pored ove divne tradicije, kompanija Milco, poštuje i mnoge druge. Neprestano ulažu u brigu o svojim zaposlenima i na razne načine dobrinose kvalitetu i uslovima u kojima posluju.

Rodna ravnopravnost u kompaniji Milco

„Radim u firmi Milco već pune 22 godine i prvi sam zaposlenik ženskog roda. U tom periodu rodila sam dvoje djece i mogu reći da sam imala sve privilegije koje zaslužuje jedna žena. Dugujem veliku zahvalnost kompaniji Milco i poželjela bih svakoj porodičnoj ženi da radi u firmi kao što je Milco“ kaže Vanja Ćetojević najduže zaposlena žena u firmi Milco.

U kompaniji Milco nema rodne diskriminacije, žene su potpuno izjednačene sa muškarcima u pogledu ostvarivanja prava i obaveza. Sistem nagrađivanja ne zavisi od pola, već od ostvarenih poslovnih rezultata.

Žene čine jednu trećinu zaposlenih u kompaniji, tako da imaju posebnu pažnju kolega suprotnog pola i nadređenih. Žene imaju posebnu privilegiju, jer je riječ o muškoj djelatnosti, gdje je naviše zastupljena muška radna snaga.

Kompanija Milco planira u budućnosti da brine o ženskom dijelu kolektiva, a to podrazumijeva odlične uslove rada, redovna novčana primanja i stimulacije, timski rad.

Kompanija Milco – mali znaci pažnje

Mali znak pažnje ili cvijeće jeste nešto što svaka žena nekako očekuje da dobije za svoj praznik. Kako u cijelom svijetu, tako i u kompaniji Milco, ovog 8. marta ženama su uručeni pokloni.

“Kao i svake godine kompanija Milco će tradicionalno obilježiti Međunarodni dan žena uz poklone i skraćeno radno vrijeme za sve žene u našoj kompaniji. Ova tradicija traje od osnivanja firme Milco, a s obzirom da je poslednjih godina zaposlen veći broj žena, nastojimo tradiciju održati svake godine.” govori Bojan Cvijetić.

Slaže se da je još uvijek, u nekim kompanijama, ženama teško zbog neravnopravnih uslova za sve, ali ističe da u kompaniji Milco, za to nema mjesta.

Kakve su prednosti rada u Milco kompaniji?

Kao najveća prednost kompanije Milco, ističe se prepoznatljiv timski duh. Bojan Cvijetić je čovjek koji zna kada i na koje načine treba pružiti podršku ljudima, samim tim, od samog početka, u svojoj kompaniji izgradio je pozitivnu radnu atmosferu. 

“Timski duh je doprinio dobroj komunikaciji, kako tokom rada, tako i poslije. Uslovi u kompaniji koje radnici dobijaju su odlični, mogu slobodno reći, izvan svih standarda. Kad ovo kažem, uglavnom mislim na novčana primanja i stimulacije, uslove rada, radno vrijeme, ali i humanost, koja u mnogim kompanijama jednostavno ne postoji. Plata je uvijek prvog u mjesecu i to je pravilo koje važi od osnivanja kompanije. Zato radnici u kompaniji Milco ostaju godinama, jer su našli ljude na koje mogu da računaju.” tvrdi vlasnik kompanije.

Kompanija brine o svakom zaposlenom kao pojedincu. Ovdje niko nije samo broj. Rijetko se to može naći u našoj zemlji sada, kada je riječ o velikim kompanijama. Kompanija svojim zaposlenima nudi stručno usavršavanje, adekvatne nagrade prema radnom učinku i opisu posla. Takođe, kod nas je redovna 13. plata, podstičemo kreditiranje radnika, nudimo stimulacije radnicima koji žele da kupe novu nekretninu ili sagrade kuću. To je ono što je radnicima veoma važno, jer znaju da kompanija brine o njima i njihovoj porodici.

Podrška ženama zaposlenim u kompaniji Milco

Osim podrazumjevanih prednosti koje ima, kompanija Milco trudi se da pruža podršku ženama i izvan zidova firme. 

“Milco kompanija finansira vantjelesnu oplodnju. Pored toga, kad žena rodi dijete, pored plate za majku, naša firma učestvuje u opremanju dječije sobe i osnovnih stvari za bebu, koje su u datom trenutku neophodne.” s ponosom otkriva Bojan Cvijetić.