Humanitarne akcije su odlika naše kompanije godinama unazad.
Milco kompanija se izdvaja po svom dugogodišnjem poslovanju. Već 30 godina, poznati smo kao lideri u prodaji robe iz oblasti crne i obojene metalurgije. O procesima, o prodaji, o proizvodnji, o tome rado pričamo u novinskim intervjuima, ali ono o čemu najviše volimo da govorimo jesu aktivnosti “iza zavese”. O našim proizvodimo možete da se informišete na sajtu, a danas ćemo sa vama podjeliti ono što nas pokreće.

Da budemo iskreni, o humanitarnim akcijama i doprinosima najviše govorimo da bi podstakli i druge kompaniju da postanu društveno odgovorne, i da što više brinu o svojim zaposlenima, ali i ljudima kojima je naša pomoć neophodna.

Prodaja čelika je pružila priliku da budemo korak bliži svojoj misiji – humanitarne akcije su naš pokretač

Tri decenije unazad, Bojan Cvijetić dokazuje da kompanije ne treba samo da misle o svom rastu i profitu, već i da treba da daju doprinos zajednici. Zajedno možemo više, a sami smo često nemoćni. Milco DOO kompanija pokazuje humanost na svakom koraku, a kao lider u BiH i regionu, Milco postaje priznat i od strane svetskih firmi koje se zalažu za društvenu odgovornost.

Prodaja metala omogućila je firmi da raste i da se razvija u stabilnom pravcu. Radnici su zadovoljni uslovima i benefitima – od stalnog radnog mesta, trinaeste plate i mnogobrojnih podsticaja. Kako se firma razvijala, poslodavci su imali veliku potrebu da ulažu u boljitak određenih grupacija. 

Redovno se pomagalo javnoj kuhinji Mozaik, lokalnom klubu Laktaši, samohranim majkama, kao i crkvenim organizacijama. 

Crna metalurgija i humanitarne akcije u jednoj kompaniji

Milco DOO je kompanija kojoj je pomaganje drugima od izuzetne važnosti. Dječiji Dom „Rada Vranješević“ je dom za nezbrinutu decu čija su nam vrata uvek rado otvorena. Postali smo dobri prijatelji, jer smo pomagali deci da žive srećnije. Uvek kada želimo da nešto doniramo, pitamo srednjoškolce šta im je najpotrebnije. Jednom prilikom su izrazili želju da dobiju novu sportsku opremu, i to smo im omogućili. Oni su bili skromni, tražili su samo nove patike. Ova divna djeca su dobila mnogo toga, što im je izazvalo radost na licu.
Ovde se ne radi o novcu. Donacije koje redovno oragnizujemo, imaju za cilj da pomognu, ali i podstaknu druge kompanije da urade isto, manje ili više od nas, ali da ostanu usmereni na “svoje dvorište”.

Humanitarne akcije su deo naše velike misije

Milco DOO je kompanija u vlasništvu Bojana Cvijetića, koja se od BiH proširila u Češkoj i Sloveniji. Planovi za budućnost su veliki, a poslovanje će se širiti i u drugim državama. Osim prodajom proizvoda od crne metalurgije, firma se ponosi na proizvodnju čelične buradi. Proizvodnja se odvija u BiH i Srbiji. 

Zahvaljući marljivom radu, inovacijama, savremenoj tehnologiji, Milco DOO postiže izvanredne rezultate. Ipak, pored toga, misija preduzeća je da neprestano pomaže zaposlenima i kolektivima. 

Društvena odgovornost najbolje opisuje Milco kompaniju

Štićenički dom „Rada Vranješević“ jedan je od onih kome Milco kompanija redovno pomaže, što i djeci i zaposlenima veoma znači. Direktorica ovog doma ističe da je upoznata sa cjelokupnim radom Milco kompanije, a posebno cijeni profesionalnost, kvalitet i društvenu odgovornost. 

Pored štićeničkog doma, Milco DOO redovno osluškuje potrebe stanovništva, posebno mladih. Pomoć je pružena i mladima u Slatini, koji sada imaju novoizgrađeno igralište. Sponzorisani su i kubovi FK i RK Laktaši. 

Mladima su širom otvorena vrata u Milco kompaniji

Direktor Šobot potvrđuje da su mladima i studentima uvijek otvorena u Milco kompaniji. Kompanija je u potrazi za perspektivnim studentima kojima će pružiti stipendiranje i kojima će omogućiti praksu, kasnije i zaposlenje na neodređeno vreme. 

“Vjerujemo u mlade naraštaje i u studente koji imaju želju da se trude, da rade na sebe, da kreiraju nova postignuća i da steknu relevantno iskustvo koje će im značiti čitavog života. Mi radimo težak i dinamičan posao, i samo uz mlade ljude, uspećemo da ostanemo na vrhu, kako u BiH, tako i u regionu.”

Pomoć samohranim mamama i đacima prvacima

Teško je ostati gluh i nijem na probleme u zajednici kojima smo okruženi. Kao društveno odgovorna kompanija, imamo zadatak da damo sve od sebe da ljudi oko nas žive bezbednije, bolje, stabilnije i srećnije. Za ovu jesen, pripremili smo malo iznenađenje za sve roditelje koje imaju đake prvake, ali i osnovce u starijim razredima. I ovog puta, u septembru, naše mlade nade će dobiti podsticaj za novu školsku godinu, u cilju da što više uživaju u svom djetinjstvu i da stiču nova znanja sa više samopouzdanja.

Naša vizija je bolji i ljepši svijet

Humanitarne akcije izgledaju kao prilika za pomoć djeci i odraslima. Koristimo svaku priliku da nekome olakšamo život ili samo uljepšamo dan. Ne čekamo idealnu priliku ili određeni datum, kad god možemo, činimo ovaj svijet boljim, a pozivamo i druge kompanije da učine isto.