Sigurni smo da ste nebrojeno puta čuli za kompaniju Milco DOO. Kompanija Milco istakla se kao vodeći distributer metalnih proizvoda u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Mnogo puta smo pričali o našim proizvodima, o planovima, o distribuciji, ali sada je trenutak da se osvrnemo na ono što nam je najvažnije, a to su ljudi, naši zaposlenici. Bez njih, cijeli proces ne bi bio tako efikasan. Naši zaposleni već 30 godina uspijevaju zadovoljiti različite potrebe kupaca.

Današnji intervju je obavljen sa Nemanjom Šobotom, direktorom kompanije „Milco DOO“, a odgovori će vas upoznati sa radom naše kompanije.

Koje su prednosti rada u kompaniji Milco DOO?

Najveća prednost koju bi istakao u radu u Milcu je prepoznatljiv timski duh koji je Bojan Cvijetić gradio od samog početka. Timski duh je doprinio dobroj komunikaciji, kako tokom rada, tako i poslije. Uslovi u kompaniji koje radnici dobijaju su odlični, mogu slobodno reći, izvan svih standarda. Kad ovo kažem, uglavnom mislim na novčana primanja i stimulacije, uslove rada, radno vrijeme, ali i humanost, koja u mnogim kompanijama jednostavno ne postoji. Plata je uvek prvog u mesecu i to je pravilo koje važi od osnivanja kompanije. Zato radnici u kompaniji Milco ostaju godinama, jer su našli ljude na koje mogu da računaju.

Po čemu biste izdvojili kompaniju Milco od konkurencije?

Kompanija brine o svakom zaposlenom kao pojedincu. Ovde niko nije samo broj. Rijetko se to može naći u našoj zemlji sada, kada je riječ o velikim kompanijama. Kompanija svojim zaposlenima nudi stručno usavršavanje, adekvatne nagrade prema radnom učinku i opisu posla. Takođe, kod nas je redovna 13. plata, podstičemo kreditiranje radnika, nudimo stimulacije radnicima koji žele da kupe novu nekretninu ili sagrade kuću. To je ono što je radnicima veoma važno, jer znaju da kompanija brine o njima i njihovoj porodici.

Kakav tretman imaju žene u Milco DOO kompaniji?

Što se tiče žena, one čine jednu trećinu zaposlenih, pa im je posebna pažnja muških kolega i nadređenih. Žene imaju posebnu privilegiju, jer je riječ o muškoj djelatnosti, gdje je najviše zastupljena muška radna snaga. Milco kompanija finansira vantelesnu oplodnju, što porodicama zaista mnogo znači. Kada žena rodi dete, pored plate za majku, naša firma učestvuje u opremanju dečije sobe i osnovnih stvari za bebu, koje su neophodne. Ovakav doprinos je veliki podsticaj. Koliko brinemo o tome da se žene osećaju dobro na svom radnom mestu, činimo sve da im proširenje porodice bude olakšano.

Kako radnici vide Milco DOO kompaniju i zbog čega baš u njoj grade dugogodišnju karijeru?

Radnici kompaniju Milco vide kao stabilnu kompaniju, koja posluje od 1989. godine. I od tada se Milco DOO izgradio kao brend koji nikada nije imao problema u poslovanju, ni sa kupcima ni sa dobavljačima. Kada se radi pošteno i od srca, dobri rezultati dolaze sami. Sve je počelo kao obična maloprodaja čelika, a potom je kompanija postala lider u Bosni i Hercegovini i regionu. Kompanije širom svijeta su to počele prepoznati. Stvorena je pozitivna klima koja privlači radnike da se jave i prijave za posao.

Kakav je odnos zaposlenih sa poslodavcem?

Naša kompanija je veoma dinamična, a cilj je da sve informacije brzo cirkulišu, jer se radi o trgovini berzanskom robom. Izazovi su svakodnevni i obim posla veliki, ali i u svemu tome uspevamo da se zabavimo u pauzama, da radimo bez previše stresa. Bojan Cvijetić je čovjek velikog srca koji je nebrojeno puta oprostio greške i izgradio dugoročno povjerenje kod radnika.

Milco je društveno odgovorna kompanija koja brine o ljudima

Mi smo društveno odgovorna kompanija koja pomaže pojedincima kao i kolektivima. Svaki naš zaposlenik je maksimalno osiguran, a kada su u pitanju teške bolesti, svaki naš zaposlenik dobija novčanu i moralnu pomoć. Pomažemo i kolektivima i ljudima kojima su potrebna sredstva. Redovno pomažemo Narodnu kuhinju Mozaik, lokalni klub Laktaši, pomažemo i crkvene organizacije, samohrane majke, djecu bez roditeljskog staranja.

Kako kompanija pomaže zaposlenima da pronađu balans između privatnog i poslovnog života?

Balans je neophodno pronaći, ali je to veoma izazovno, i za poslodavce i za radnike. Trudimo se da naši zaposleni uvek koriste godišnje odmore, izlazimo im redovno u susret sa slobodnim danima, kako bi provodili što više vremena sa porodicom. Posao je kompleksan, te nam se čini da se nikada neće završiti. Bitno je da mi kao poslodavci definišemo radno vrijeme, i ukažemo radnicima da postoji vreme za porodicu i odmor.

Kompanija Milco poziva mlade ljude da budu dio velikog tima – prodaja čelika i unosna karijera

Mi se kroz promocije i vijesti obraćamo mladima i redovno ih pozivamo da učestvuju u praksi. To mogu biti mladi koji žele da steknu iskustvo ili studenti. Trenutno smo u potrazi za perspektivnim studentima koje ćemo stipendirati, te ih kroz praksu i usavršavanje prilagoditi i učiniti da postanu deo velike Milco porodice.
Nemanja Šobot je prikazao atmosferu u Milco kompaniji, koja pokazuje da ljudskost, iskrenost i briga o radnicama nikada neće izaći iz fokusa. Briga o zaposlenima je na prvom mjestu!