BANJALUKA – Kompanija „Milco“ d.o.o. Laktaši, jedan je od lidera na tržištu BiH, a pored svog osnovnog poslovanja u oblasti crne metalurgije, redovno se bavi i društveno odgovornim radom.

Kompanija "Milco" još jednom pokazala humanost

Naime, kako je naveo Nemanja Šobot, direktor kompanije „Milco“, ova kompanija, u vlasništvu Bojana Cvijetića, osnovana je 1989. godine, ima oko 60 radnika i jedan je od lidera na tržištu BiH. Bavi se prodajom proizvoda od crne metalurgije, cijevi, limova, profila, a proizvodi i metalnu burad. Pored toga posluje i u zemljama EU, gdje ima firme kćerke „Milco steel“ s.r.o. Češka i „Milco covine“ d.o.o. Slovenija.

Ova kompanija je u srijedu još jednom pokazala veliku humanost, kada je, slušajući potrebe štićenika Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ kupila i donirala sportsku opremu. Kako je Šobot istakao, zbog dobrih poslovnih rezultata koje su ostvarili u protekloj godini, odlučili su da dio novca ulože u dobrotvorne svrhe, te su tako obradovali 28 srednjoškolaca, štićenika Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“.

„Željeli smo da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije, a to je trenutno Dom ‘Rada Vranješević’. Prema zahtjevima Doma, donirali smo sportsku opremu u iznosu od oko 3.500 KM. U pitanju su patike, majice i druga sportska garderoba“, rekao je Šobot.

Koliko je ovakva donacija značajna za štićenike Doma „Rada Vranješević“, potvrdila je Darijana Kecman, v.d. direktora ovog doma, koja je istakla da donacije, pored ostalih izvora finansiranja, imaju bitnu ulogu, pomoću kojih djeci i mladima obezbjeđuju nesmetan rast i razvoj, stvarajući uslove za život koje imaju njihovi vršnjaci u svojim biološkim porodicama.

„Zahvaljujemo na donaciji za 28 srednjoškolaca, štićenika našeg doma, kojima je ova kompanija obezbijedila sportsku opremu“, kazala je Kecmanova i dodala da su upoznati s radom pomenute kompanije, koja je prepoznata u regionu, a i šire, po svom kvalitetu i profesionalizmu, ali i društveno odgovornom radu, što potvrđuje i ova donacija.

Šobot je rekao i da je ova kompanija i ranije osluškivala potrebe stanovništva, a posebno djece, te su tako donirali izgradnju igrališta u Trnu, pomogli u izgradnji igrališta u Slatini, a takođe su i sponzorisali FK Laktaši i RK Laktaši. Uz podršku lokalne zajednice u Laktašima do kraja ove godine, bez obzira na sve teškoće u poslovanju prouzrokovane velikom ekonomskom krizom, ova kompanija planira otvoriti savremeni logistički centar sa više od 5.000 metara kvadratnih magacinskog prostora gdje bi trebalo biti zaposleno dodatnih 10 radnika. Naveo je i da su prije dvije godine u jeku pandemije virusa korona, kada je većina firmi otpuštala radnike, otvorili benzinsku pumpu. Da imaju zdrav stav prema zaposlenima, prema Šobotovim riječima, potvrđuje činjenica da ova firma svim radnicima pruža podršku u vidu jednokratne pomoći prilikom sklapanja braka ili rođenja djeteta.